Welkom op de dorpswebsite van Alde Leie
Welkom op de dorpswebsite van Alde Leie
Welkom op de dorpswebsite van Alde Leie

FOTO-EXPOSITIE “Wat beweegt de fotograaf”

Wat beweegt de fotograaf

Dat is de titel van de foto-expositie die deze zomer te zien is in dorpshuis Us Gebou in Alde Leie. Op deze expositie laten vijf lokale fotografen hun werk zien. Elk vanuit zijn/haar eigen bewegingen en inspiratiebronnen.

Æsger Stienstra heeft als architect veel beroepshalve gefotografeerd. De laatste tijd legt hij vooral de ontwikkelingen in en rond Alde Leie vast. Petra Lakerveld heeft haar hart verpand aan Zuid-Afrika. En hoewel ze prachtige natuurfoto’s in het Kruger Park heeft gemaakt laat ze nu zien hoe mooi de natuur in alle windstreken van Nederland is. Natuur is ook de inspiratiebron van Gatske Kraak, maar op deze expositie laat zij enkele omgevingsportretten zien. Paul van Gent vindt zijn inspiratie in het Friese landschap. Paul deed eerder ook al mee aan de Trimdiel keunstrûte en heeft ook elders wel geëxposeerd. Zijn foto’s zijn al een paar keer in de prijzen gevallen. Joan Drent wil met haar foto’s een verhaal overbrengen waarbij geen woorden nodig zijn. Haar werk verwijst naar een innerlijke wereld. Het gaat over kwetsbaarheid, van ons als mens, van het leven, maar ook over kracht en overleven. 

Kortom een verscheidenheid aan foto’s te zien van 11 juni tot en met 3 september elke zondagmiddag en woensdagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur in dorpshuis Us Gebou, Alde Leie.